Samin kirjat

Sami on julkaissut painavan kasan ruokakirjoja (yhteensä 10 teosta, neljällä eri kielellä), joissa reseptien lisäksi jaetaan tietoa villiruoasta, ruokavalioista ja ruoan terveysvaikutuksista.

Sami Tallberg puutarhassa

“Kirjat ovat tärkeä osa ikigaitani. Toivon, että niiden kautta mahdollisimman monelle avautuisi luonnon aarteiden käsittämättömän upea maailma. Tavoitteeni oli tehdä kirjoista selkeitä, kattavia ja inspiroivia, tarjoten tietoa villiainesten erikoispiirteistä sekä oppeja tihkuvan herkullisen, sesongin mukaisen ruoan valmistamiseen.”

  • Samin ruokafilosofia resepteineen ja tietoineen on tallennettu laaja-alaisesti useisiin kirjoihin, joita hän kirjoittaa ja julkaisee säännöllisesti. Samin ruokakirjat ovat paljon enemmän kuin vain upeaa reseptiikkaa. Ne ovat huikeita tietokirjoja, joiden uusista painoksista löytyy jatkuvasti päivittyvä tietomäärä Suomen luonnon villiruoasta, erityisesti kasveista, kalasta ja riistasta.
  • Kirjat ovat Samin tyylin mukaisesti pieteetillä kuvitettuja ja visuaalista ilmettään myöten herkullisia. Samin tunnetuin teos, Villiyrttikeittokirja on yksi Suomen myydyimmistä ruokakirjoista ja viimeisin painos siitä on vuodelta 2021. Kirja on saatavilla myös englanniksi nimellä Wild Herb Cookbook.