Tunnustukset

Vuosien varrella Sami on (kiitollisena) saanut työstään tärkeitä tunnustuksia ja mediahuomiota.

ELO-SÄÄTIÖN VILLIRUOKALÄHETTILÄS

Sami järjestää villiyrttikoulutusta sekä toimii ELO-säätiön virallisena villiruokalähettiläänä.

Artikkeli: Villiruokalähetteliäs | ELO-säätiö

RUOKATEKO 2015 VOITTAJA

Sami Tallberg valittiin Ruokateko 2015-voittajaksi Muoto 2015-gaalassa.

Artikkeli: Ilta-Sanomat

Artikkeli: Valkoinen Harmaja

Video: Muoto

SUOMI-PALKINTO 2012

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuonna 2012 Sami Tallbergille Suomi-palkinnon

"Suomi-palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain jakama kulttuuripalkinto. Se voidaan myöntää tunnustukseksi joko merkittävästä taiteellisesta urasta, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta. Palkinto voidaan myöntää yksittäiselle taiteilijalle, työryhmälle, yhteisölle, yritykselle tai kulttuuritapahtumalle."

"Keittiömestari Sami Tallberg on työskennellyt jo toistakymmentä vuotta alan merkittävissä ravintoloissa ympäri maailman keräten kokemuksia villiyrttien käytöstä ruoissa. Villiyrttejä tarjoillaan nykyään myös maailman tunnetuimmissa ravintoloissa ja niiden kotikäyttö on lisääntynyt lukuisissa maissa. Innoituksen villiyrttien hyödyntämiseen Tallberg sai englantilaiselta luonnonantimien ammattimaiselta kerääjältä Miles Irvingilta työskennellessään Lontoossa. Sami Tallberg on työskennellyt monissa ravintoloissa, kuten Careliassa ja Signessä. Hän on myös pitänyt omaa villiyrttejä suoraan ravintoloille myyvää yritystä. Hän on toiminut Tertin kartanossa yrttipuutarhassa ja pitänyt siellä ja muualla Suomessa villiyrttikursseja. Tallberg on nostanut uudella tavalla esiin Suomen luonnon ja omaleimaisen suomalaisen puhtaan villin luonnon ruokakulttuurin mahdollisuudet. Tällä hetkellä Sami Tallberg tekee tilaustöitä ja catering-palveluja tilauksesta sekä kirjoittaa kirjoja villiyrteistä muista villin luonnon antimista sekä ruokakulttuurista. Tähän mennessä näitä kirjoja on ilmestynyt puolisen tusinaa: villiyrteistä suomeksi ja englanniksi, mätikirja ja juuri Readmen julkaisemana ilmestynyt kirja japanilaisesta ruokakulttuurista."

Lähteet: Wikipedia, viitattu 27.3.2019. Opetus- ja kulttuuriministeriön arkistoitu sivu vuodelta 2012, viitattu 27.3.2019